امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
درباره چای: سلام من به تو یارِ قدیمی
#1
۱۵ دسامبر روز جهانی چای است. روزانه میلیون‌ها نفر از مردم جهان حداقل روزی یک فنجان چای می‌نوشند. به‌همین مناسبت، در این مطلب طرز تهیه چای دورنگ را به شما آموزش خواهیم داد.
برترین‌ها: ۱۵ دسامبر روز جهانی چای است. روزانه میلیون‌ها نفر از مردم جهان حداقل روزی یک فنجان چای می‌نوشند. این روز برای توجه بیشتر به حقوق کارگران صنعت چای است. به همین مناسبت، در این مطلب طرز تهیه چای دورنگ را به شما آموزش خواهیم داد.
[عکس: 2501436_184.jpg]
چای دو رنگ هم از زمانی که چای در ایران مرسوم شده است، در مراسم خواستگاری و مجالس مهم باب شد. در گذشته یکی از هنر‌های زنان ایرانی درست کردن چای دو رنگ بود که کم کم به مرور زمان کمرنگ شد و امروزه در مواردی خاص و یا در خانواده‌هایی اصیل به چشم می‌خورد. روش درست کردن چای دو رنگ ساده است، ولی کمی نیاز به صبر و حوصله و دقت دارد.
مواد لازم برای ۱ استکان
  • چای دم کرده نصف استکان
  • آب جوش نصف استکان
  • قند ۴-۶ حبه
[عکس: 2501434_855.jpg]

طرز تهیه:


چای دورنگ بیشتر در استکان‌های کمر باریک صرف می‌شود. استکان‌های کمر باریکتان را آماده کنید و یک چای خوش‌رنگ دم کنید و آماده شوید برای درست کردن چای دو رنگ. ابتدا نصف استکان را آب جوش بریزید و چند حبه قند داخل استکان بیندازید و با قاشق چایخوری هم بزنید تا قند حل شود.
غلظت قند باید زیاد باشد تا حدی که به اشباع برسد. یعنی وقتی که قند می‌اندازید دیگر حل نشود و شیره مانند شود. سپس داخل یک کاسه چای خالص بریزید و با استفاده از یک قاشق یا ملاقه کوچک به آرامی و کم کم روی این شیره چای بریزید. می‌بینید که آب در پایین و چای در بالا قرار می‌گیرد. به همین سادگی.
[عکس: 2501435_129.jpg]
اگر در اندازه زیاد می‌خواهید درست کنید، داخل یک قابلمه آب و شیره باید درست کنید. یعنی به تعداد و متناسب با استکان‌ها آب داخل قابلمه بریزید و قند یا شکر را به آن اضافه کنید و بعد داخل تمام استکان‌ها را تا نیمه با این شیره پر کنید و به آهستگی چای را به استکان‌ها اضافه کنید. برای سادگی و سرعت کار هم می‌توانید از یک یا دو نفر آدم خونسرد استفاده کنید.
این روش بیشتر مجلسی و تفننی و رسمی است و مزه و طعم چای در آن چندان مطرح نیست مخصوصا این چای شیرین است نه تلخ. به همین دلیل از آوردن این چای برای کسانی که عادت به نوشیدن چای داغ دارند خودداری کنید؛ و همچنین برای افرادی که چای شیرین دوست ندارند هرگز این چای را نیاورید.
نکته: در تهیه چایی دورنگ به جای قند و شکر می‌توانید از نبات هم استفاده کنید.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  درباره قهوه ایرلندی؛ چون که خیلی می‌چسبه صنم بانو 0 57 ۰۸-۱۱-۹۹، ۱۰:۳۸ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  لته چای سبز ماچا را اینگونه درست کنید! taranomi 0 142 ۱۰-۱۲-۹۷، ۰۶:۵۳ ب.ظ
آخرین ارسال: taranomi
  پرونده آشپزی؛ هر آنچه درباره قورمه سبزی باید بدانید صنم بانو 10 424 ۰۵-۰۱-۹۷، ۱۲:۳۳ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
1 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
صنم بانو (۱۰-۱۰-۹۹, ۰۶:۵۹ ق.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان