۲۷-۱۲-۹۷، ۰۸:۴۹ ب.ظ
عید نوروز از راه رسید و وقت آن است که به فکر تهیه شام شب عید باشید. از قدیم رسم بر این بود که در هر شهری غذای ویژهای برای شب عید تدارک میدیدند و دور هم میل میکردند. البته غذایی مانند سبزی پلو با ماهی، محبوبیت و شهرت بالایی داشت و در اکثر استانها به عنوان غذای شب عید تهیه میشد با این تفاوت که در استانهای مختلف از سبزیها و ماهیهای مختلفی استفاده میگردید.
متاسفانه امروزه شاهد این هستیم که رسم و رسومهای سنتی درباره عید کم کم رو به کمرنگ شدن میروند و دیگر مردم حتی از برخی از آنها خبر ندارند. با این وجود ما تصمیم گرفته ایم در این مقاله به شکل مفصل به معرفی غذاهای شهرهای مختلف در شب عید بپردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.
۱- رشته پلو
بدون اغراق رشته پلو در اکثر شهرهای ایران غذای محبوب شب عید است. رشته پلو یکی از غذاهای بسیار اصیل ایرانی است و شیوه طبخ نسبتا آسانی دارد. عدهای بر این باورند که اگر رشته پلو را در شب عید بخورند در سال جدید رشته کارها در دست آنها خواهد بود. این غذا در شهرهای تهران، اراک، کرمانشاه و آذربایجان، غذایی ریشه دار به حساب میآید. البته برخی هم رشته پلو را در شب چهارشنبه سوری میل میکنند و آن را مربوط به این روز میدانند. در ادامه طرز تهیه رشته پلو را بررسی میکنیم.
مواد لازم:
- برنج ایرانی ۲ پیمانه
- رشته پلویی قهوهای رنگ ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
- عدس ۱ پیمانه
- کره حیوانی ۵۰ گرم
- فیله مرغ ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم
- زعفران آب شده ۳ قاشق غذاخوری
- دارچین ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز سرخ شده ۳ قاشق غذاخوری
- کشمش پلویی و خرما نصف پیمانه
- نمک، فلفل و روغن به میزان لازم
مراحل پخت:
۱. برنج را شسته و در آب و نمک بخیسانید.
۲. عدس را چند ساعتی خیس کرده و سپس بپزید.
۳. کشمشها را نیز خیس دهید.
۴. هسته خراما را جدا نمایید
۵. پیاز را سرخ و فیله مرغ را به صورت نواری خرد کنید.
۶. آن را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار نمایید، سپس در کره و روغن تفت دهید.
۷. بعد از آن که سرخ شد، پیاز، کشمش و خرما را در داخلش کمی تفت دهید و همه مواد را آماده کنید.
۸. برنج را آبکش کنید و درحین آبکش شدن برنج، هنگامی که نیم پز شده است رشته پلویی و عدس را داخل آب برنج بریزید تا با یکدیگر به خوب مخلوط و پخته شوند.
۹. در ظرفی که میخواهید برنج را دم کنید، مقداری روغن بریزید و ته آن را با سی زمینی یا هر نوع ته دیگ دیگری که دوست دارید پر کنید.
۱۰. برنج را با کفگیر در قابلمه بریزید و بین آن دارچین نیز بریزید و روی حرارت قرار دهید تا دم بکشد.
۱۱. بعد از دم کشیدن برنج مقداری از آن را به زعفران آغشته کنید و پس از ریختن در ظرف، با مرغ کشمش و خرما آن را تزیین کنید.
برای هر دردی دو درمان است:
سکوت و زمان
سکوت و زمان