۲۲-۰۷-۹۱، ۱۱:۲۵ ب.ظ
اشترودل یا استرودل نام یکی از غذاهای اتریشی است که بیشتر به صورت شیرینی از آن استفاده میشود .
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله)
500 گرم
قارچ
500 گرم
پنیر موتزارلا
250 گرم
کره یا مارگارین
60 گرم
آرد گندم
450 گرم
روغن مایع
100 گرم
شیر
125 میلیلیتر
پیاز
دو عدد متوسط
تخممرغ
یک تا دو عدد
رب گوجهفرنگی
یک قاشق سوپخوری
شکر
دو قاشق سوپخوری
نمک برای خمیر
یک قاشق چایخوری
مایهی خمیر
دو قاشق چایخوری
بهبوددهنده
یک قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه
به میزان لازم
طرز تهیه اشترودل گوشت :
* ابتدا مایهی خمیر را با مقداری شیر ولرم و یک قاشق سوپخوری شکر مخلوط کنید و بگذارید عمل بیاید.
* روغن مایع و تخممرغ را با هم ترکیب نموده، بهبوددهنده را نیز بیفزایید.
* آرد را کم کم اضافه نمایید تا خمیر درست شود. خمیر را مقداری ورز بدهید، روی آن را به روغن مایع آغشته کنید و در ظرف قرار دهید؛ در ظرف را با دستمال حولهای بپوشانید تا حجم خمیر دو برابر شود.
* روی میز را آرد بپاشید. خمیر را با وردنه، به قطر نیم سانتیمتر باز کنید و به صورت مستطیل 10 در 20 درآورید.
* مواد گوشتی را آماده نمایید. پیاز رنده شده را به مدت 4 دقیقه تفت داده، گوشت چرخ کرده را به آن بیفزایید.
* بعد از آن که رنگ گوشت کاملاً تغییر کرد، قارچ، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. سپس رب گوجه فرنگی را به آن بیفزایید و به مدت 5 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا مواد پخته شوند.
* مواد را روی خمیر پهن کنید و سطح آن را با پنیر موتزارلا رنده شده بپوشانید. بعد روی مواد را با یک لایهی دیگر خمیر بپوشانید.
* در آخر روی خمیر دوم را با کارد چند چاک موازی دهید و روی آن را با روغن مایع یا کره چرب کنید.
* سپس به مدت 20 دقیقه در طبقهی وسط فر با حرارت 180 درجهی سانتیگراد تا 200 درجه و یا 400 درجهی فارنهایت قرار دهید.
* میتوانید به جای گوشت چرخ کرده از ماهی، مرغ و میگو نیز استفاده نمایید.
من خدایی دارم که دست گیـــر است نه مچ گیــــر ............